Så börjar du

Att spela bingo på nätet är lätt, men för den som inte gjort det för kan det kanske verka skrämmande. Hur fungerar det, vad gör jag, var sitter gubben som ropar ut numren? Och var spelar jag? Men det hela är ganska lätt och självklart, och på nolltid kommer du att sitta där och spela, glatt chattande med dina medspelare.

Det första man ska göra är att hitta en bingosajt på nätet som verkar lovande. Titta igenom deras sajt lite, och se vad det erbjuder. En sak som kan vara värt att titta lite extra på är vilka bonusar som erbjuds. Nästan alla erbjuder en bonus första gången du sätter in pengar. Hur stor den är varierar naturligtvis, och vanligtvis ställer den vissa krav på motprestation: till exempel att den inte betalas ut förrän du spelat för ett visst belopp eller liknande. Så håll utkik efter vilka bonusar du kan få, och läsa noga igenom det finstilta i kontraktet.

Vad gäller andra kriterier förutom bonusar är det lite svårare. Alla nätbingohallar vill förstås framställa sig själva i bra dager, men de lämnar ju också ut en del nyttig information. Att läsa recensioner på nätet, och att se vad olika spelare tycker kan också hjälpa dig att välja. Ett alternativ är förstås att prova olika bingosajter själv, för att se vad de går för.

Så när du till sist valt din nätbingohall, är det dags för nästa steg. Att spela bingo, helt enkelt. Till skillnad från nätkasinon och nätpoker, där det ofta är bäst att ladda ner ett speciellt program för att spela, spelas nätbingo oftast direkt via webbläsaren i Flash. Det gör att du inte behöver bekymra dig om du har en Mac. Alla får spela.

Själva spelandet går sedan till ungefär som vanligt, fast ändå inte. Nummer ”ropas” upp, och du kryssar för om de finns på din bingobricka. Vanligen kan man också välja att datorn ska kryssa för automatiskt. I stort sett alla nätbingohallar, i alla fall de som riktar sig till svenskar, har också en chattfunktion. Där kan du prata med dina medspelare under spelets gång, med en chattvärd eller värdinna som ser till att ingen blir för otrevlig. Förutom att bara prata så anordnas också ofta olika sidospel där, som till exempel att försöka gissa nästa nummer, ordgissningslekar och annat.

Detta är i stort sett allt du behöver veta för att spela bingo på nätet. Hur det går till i detalj förklaras på de olika hemsidorna så det är bara att surfa ut i den virtuella världen, och börja spela bingo.

Vertical Menu

Search

Categories

  • Inga kategorier