Bingovarianter online

Det finns ett antal varianter av bingo att spela på nätet. De tre vanligaste är vanlig klassisk bingo, variantbingo och mönsterbingo.

Vanlig bingo

Om du läser det här är det mycket möjligt att du är bekant med detta spel. Varje spelare har en eller flera spelbrickor, som var och en består av fem gånger fem numrerade rutor. Efterhand lottas olika nummer fram, som läses upp av en bingoutropare. Finns numret på din bricka kryssar du för det. Finns det inte suckar du. Målet är att få fem i rad, i vilken som helst riktning, vågrätt, lodrätt eller diagonalt. När detta så inträffar ropar du bingo, och har vunnit.

Mönsterbingo

Varje spelbricka har ett mönster tryckt i bakgrunden, och målet är att i stället för att få fem i rad, så ska du fylla detta mönster. I allt annat spelas spelet precis som vanlig bingo.

Variantbingo

Denna bingovariant är populär online då den tar lite längre tid att spela, men ger flera möjligheter till vinst under spelandets gång. En variantbingobricka består av tre vanliga bingobrickor. Spelandet startar som vanlig bingo, med skillnaden att det bara är vågräta fem i rad som räknas. Efter att detta inträffat framgår skillnaden mot vanlig bingo tydligt. Spelet är nämligen inte slut ännu. Det fortsätter, tills någon fått två fem i rad och dessa två måste vara på samma ”underbricka” av din stora bricka. Så fortsätter spelandet tills någon fått fem fem i rad på en bricka, det vill säga helt fyllt den. Att denna variant är populär är inte så konstigt. Varje spelomgång tar längre tid, men uppvägs av de extra vinstchanserna. Spänningen håller i sig längre, och det går lätt att leva sig med i spelet.

På nätet finns också snabbvarianter av bingo, där dragningarna av numren sker kvickt, och där du kan låta datorn kryssa för på brickan åt dig. Passar för rastlösa människor, och för de som vill spela mycket bingo! Tyvärr erbjuder dock ingen Svensk bingosajt den gamla svenska klassikern kobingo, vilket måste ses som en allvarlig brist.

 

Vertical Menu

Search

Categories

  • Inga kategorier